Prva večer Ultre prošla bez incidenata

0
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Održana je prva večer ovogodišnjeg festivala ULTRA Europe i to bez većih problema ili incidenata. Najveći festival elektronske glazbe u Europi prvi put je održan na novoj lokaciji – Parku mladeži.

Od dežurnih službi najviše posla imali su timovi Hitne pomoći, ali bez ozbiljnijih intervencija. S obzirom na količinu ljudi, ništa značajnije nismo zabilježili. Uglavnom se radilo o intoksikacijama i manje traume. Mi kao Hitna pomoć nismo osiguravali unutarnji prostor, unutarnji prostor osiguravaju posebne ekipe angažirane od Ultre i oni su imali u šatorima oko 200 pregleda i dvije osobe su završile u bolnicu s njihove strane, a s naše 12 osoba. Dakle, sve skupa 14 osoba, od toga tri Hitni kirurški, tri Psihijatrija i osam Interno, kazao nam je dr. Miho Sušić iz Hitne medicinske pomoći Split. Hitni kirurški imao je minorne stvari, rana, uganuće i motorist koji nije imao veće oljede, Interno šest intoksikacija i dva problema sa srcem, a Psihijatrija zbog djelovanja nekih sredstava, promjena ponašanja, dodao nam je dr. Sušić.

U splitskoj policiji kažu da nije bilo incidenata i značajnijih intervencija, a najviše su posla imali zbog droge, koja je uglavnom bila u količinama za osobnu uporabu. Detaljno policijsko izviješće očekuje se iza 9 sati.

Vatrogasci kažu da su proveli mirnu noć. Što se tiče nas vatrogasaca stvarno nismo imali ništa, malo smo pomagali u organizaciji, zaštitarima. Sve je proteklo mirno i uredno, rekao nam je zapovjednik smjene Predrag Goleš.

Direktor Čistoće Alen Aleksić kazao nam je kako su ekipe od rane zore na terenu. I prije sedam sati očišćen je vanjski prsten s pet čistilica, još pet vozila i 50 djelatnika tako da su Ulice hrvatske mornarice i Domovinskog rata očišćene i prohodne.Išli smo prvo našim građanima osigurati čiste ulice, radimo iz vana prema unutra, stadion će se zadnji čistiti, ali 50 ljudi je na terenu i to će ići jako brzo, rekao nam je Aleksić.