Idući tjedan akcija TISPOL-a usmjerena na nadzor brzine

0
Foto: rcn.com

U narednom tjednu, odnosno u vremenu od 12. do 18. kolovoza će se održati ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine, sukladno Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije – TISPOL na području država Europske unije, priopćila je Policijska uprava šibensko – kninska.

U ovom vremenu će se kontinuirano na maksimalno mogućem broju lokacija, temeljem vlastite prosudbe, statističkih pokazatelja za naše područje i dostavljenih lokacija po prijedlozima građana, provoditi pojačani nadzor brzine, a sve u cilju podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa.

Na nužnost ovakve akcije u prometu upućuje činjenica da je brzina najčešći uzrok prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama, a što potvrđuju i naši statistički pokazatelji temeljem kojih se u proteklih sedam mjeseci ove godine dogodilo 7 prometnih nesreća s poginulim osobama, 152 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 485 prometnih nesreća s materijalnom štetom, U ovim prometnim nesrećama 7 osoba je smrtno stradalo, 47 osoba je teže, a 144 lakše ozlijeđeno, a dok se u istom vremenu prošle godine dogodilo 7 prometnih nesreća s poginulim osobama, 228 s ozlijeđenim i 531 s materijalnom štetom u kojima je 7 osoba smrtno stradalo, 84 osobe teže i 219 osoba lakše ozlijeđeno.

Ovakvom trendu pokazatelja tijekom ove godine u odnosu na prošlu godinu, kada je zabilježen isti broj smrtno stradalih i manji broj lakše i teže ozlijeđenih osoba, uvelike doprinose učestale akcije u prometu, koje prvenstveno imaju preventivan, a isto tako i represivan karakter, a što uvelike doprinosi sigurnosti u prometu, priopćila je Policijska uprava šibensko – kninska.