Večeras u Splitu “Europska noć istraživača”

0
Foto: PR

Pokusi, radionice, prezentacije, edukativne izložbe, vožnja školskim brodom „Popaj“ samo je dio brojnih aktivnosti u kojima će moći sudjelovati posjetitelji manifestacije „Europska noć istraživača” večeras (petak, 27. rujna), od 17 do 22 sata u podrumima Dioklecijanove palače, na Rivi i u prostorima Mediteranskog instituta za istraživanje života.

–  Manifestacija „Europska noć istraživača“ tradicionalno se održava posljednjeg petka u mjesecu rujnu diljem Europske unije. U splitskom programu uz šest fakulteta, akademiju i tri odjela Sveučilišta u Splitu, sudjeluju Mediteranski institut za istraživanje života (MEDILS) i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša. Za ovu prigodu znanstvenice i znanstvenici će interaktivnim sadržajem djeci i odraslima približiti znanost i svoj rad – istaknula je prorektorica Vranješ Markić.

Za danas je  pripremljeno čak 18 događanja, od vožnje školskim brodom, preko nagradnih igara i pokusa, predstavljanja mediteranskog bilja, brige o zdravlju i važnosti temeljnih medicinskih znanja do praktičnih aktivnosti o otiscima prstiju, kao i upoznavanja s anatomijom umjetničkih djela i učenje o tehnikama koje se koriste u istraživanju njihove slojevite strukture.

Projekt Europska noć istraživača, osim u Splitu održava se i u Osijeku, Rijeci i Zagrebu.