Zadar najbolji u povlačenju EU sredstava

0
Foto: pixabay.com

Grad Zadar proglašen je najboljim u kategoriji povlačenja sredstava iz EU fondova prema izboru za ‘Najbolji grad’,

Nagradu su primili gradonačelnik Branko Dukić, zamjenik gradonačelnika Ante Babić te pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Šime Erlić na svečanoj dodjeli održanoj u Šibeniku.

Uz pobjednički Zadar, u finalu su se našli još Križevci, Ludbreg, Karlovac te Zagreb, a Zadar se i prošle godine našao među finalistima ovog natječaja. Gradonačelniku Dukiću nagradu je uručila državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja, Nikolina Klaić.

Zadar je i ove godine među najboljima jer je sa 5,91 posto ostvarenog ukupnog iznosa svih povučenih sredstava gradova u četverogodišnjem razdoblju u TOP 3 kategoriji, dok je po per capita kriteriju – sa 791 kunom po stanovniku u TOP 20.

Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić zahvalio je na ovom priznanju kojim je još jednom prepoznat i nagrađen dobar rad koji Upravni odjel za EU fondove već godinama obavlja. Istaknuo je također kako je Grad Zadar među rijetkim gradovima u Hrvatskoj koji imaju cijeli upravni odjel posvećen isključivo fondovima, a koji je formiran još 2013.

U zadnjih pet godina (2013. – 2018.) Grad Zadar realizirao je 25 različitih projekata čija je ukupna vrijednost nešto više od 90 milijuna kuna, a u ovom trenutku provodi ukupno 24 projekta, ukupne vrijednosti 136.280.018,08 kuna, od čega 114.771.759,78 kuna bespovratnih sredstava.