Dječji nogometni turnir na Šolti

0
Foto: PR

U svom petom izdanju Božićnog malonogometnog turnira za djecu Šolta će dobiti prefiks međunarodni. Od petka do nedjelje u dvorani u Grohotama, na 5. Božićnom turniru Šolta 2019., u organizaciji MNK Maslinica sudjelovat će rekordan broj ekipa.

Dolaze nam ekipa s Visa i Hvara što nas kao otočane iznimno raduje, klubovi iz Slavonskog Broda, Orebića, Međugorja te tradicionalno sudjeluju splitske škole nogometa. Naš turnir raste iz godine u godinu, vjerujem da ćemo sljedeće godine otići još korak dalje, rekao je u ime organizatora predsjednik MNK Maslinica Filip Šegvić, koji je zajedno s ostalima iz kluba uložio izniman trud kako bi na Šoltu, u vrijeme kada se na otoke rijetko ide, doveo brojne klubove s djecom i roditeljima.

Svoje znanje pokazat će preko 250 malenih igrača, koji će se natjecati u kategorijama rođenih 2007., te 2009. godine, a u Grohotama će igrati predstavnici 18 klubova. Poseban doprinos turniru dat će veterani Hajduka koji će odigrati revijalnu utakmicu protiv veterana Šolte.