U nedjelju u Hrvatsku dolazi Betlehemsko svjetlo

0
Foto: http://scouts.hr

Savez izviđača Hrvatske i ove godine, 27. godinu zaredom, organizira donošenje Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku. 60-ak hrvatskih izviđača preuzet će svjetlo 14. prosinca u Beču u Austriji, a tradicionalno unošenje svjetla u Zagrebačku katedralu održat će se u nedjelju, 15. prosinca 2019. u 11.30 sati.

Povodom dolaska Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku održat će se i svečana misa koju će voditi rektor Katedrale mons. Kuhtić. Betlehemsko svjetlo mira odvija se pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Betlehemsko svjetlo svugdje u svijetu je simbol mira. Prvu nedjelju Došašća predstavnik austrijskih izviđača odlazi u Betlehem i pali svjetlo mira u Spilji Isusova rođenja te ga donosi u Beč. U Beču svjetlo preuzimaju izviđači iz cijelog svijeta te ga prenose u svoje države, gradove, ustanove, vjerske institucije, domove i tako se svjetlo širi svijetom. Paljenje i podjela Betlehemskog svjetla mira podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro te da je zadatak svih nas da širimo mir među ljudima.