“Sretan Božić Splite” Glazbene škole Josipa Hatzea

0
Foto: PR

Božićnu čestitku sugrađanima Glazbena škola Josipa Hatzea pripremila je u obliku glazbeno-scenskog djela Sretan Božić Splite u kojem će 16. prosinca 2019. u 19 i 30 sati na velikoj pozornici HNK Split, pod vodstvom dirigenta Jakova Jurića, nastupiti ansambli i solisti Škole uz Glazbu Split, a kao gost sudjelovat će i nacionalni operni prvak Ivica Čikeš.

Glazbeno-plesne točke za ovu prigodu povezane su u priču o blagdanskim običajima dalmatinskog kraja u kojoj će mladi glazbenici i plesači iz Josipa Hatzea prezentirati i svoje glumačke sposobnosti koje su brusili uz dramske umjetničke suradnike, Brunu Bebić, Laru Jerončić i Stipu Jelasku.

U glazbenom i plesnom dijelu nastupaju Dječji zbor DO-RE-MI (voditeljica Agneza Medić), Dječji zbor Corona (voditeljica Ivana Šutić), Djevojački zbor (voditelj Dario Maleš), klasa pjevača Sanje Erceg-Vrekalo, bas Ivica Čikeš,

Puhački orkestar GŠ Josipa Hatzea i Glazba Split uz polaznike novonastalog programa za klasični balet, koje su pripremile Buga Bešker i Korana Bilan.

Ovo će biti i prvi javni nastup učenika programa klasičnog baleta Glazbene škole Josipa Hatzea, koji je krenuo s djelovanjem u tekućoj školskoj godini.