Split prvak Hrvatske po broju stipendija

0
Foto: PR

Prema provedenoj neovisnoj analizi i istraživanju, Grad Split i ove je godine uvjerljivo najbolji grad u Hrvatskoj po broju dodijeljenih stipendija svojim učenicima i studentima. Njih gotovo 900 u ovom su trenutku “stari i novi“ stipendisti Grada, a drugu godinu zaredom gradonačelnik Andro Krstulović Opara donio je odluku da se stipendije odobre svim kandidatima koji ispunjavaju uvjete raspisanih natječaja.

Kroz pet programa stipendiranja Grad Split je u Proračunu za 2020. godinu osigurao ukupno 6.520.000,00 kuna za nadarene učenike i studente, za učenike i studente sportaše, za socijalno ugrožene učenike i studente, po prvi puta i za učenike i studente s invaliditetom te za projekt ERASMUS+ kojim se sufinanciraju putni troškovi za studijski boravak u inozemstvu.

Po prvi put gradsku stipendiju dobilo je 20 učenika i studenata s invaliditetom, 304 novih je korisnika učeničkih, studentskih i sportskih stipendija, a u 2019./2020. godini Grad Split stipendira gotovo 900 studenata.

Svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju s uspješnim učenicima i studentima te učenicima i studentima osoba s invaliditetom održat će se u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. godine u Gradskoj upravi Grada Splita.

Konačna lista objavljena je na internetskoj stranici Grada te na oglasnoj ploči. Pozivaju se svi dobitnici stipendija koji još nisu dostavili potrebne podatke za žiro-račune banaka po vlastitom izboru da ih dostave u što kraćem roku kako bi isplata stipendija uslijedila što prije.

Mjesečni iznos za srednjoškolce iznosi 600 kuna. Za studente koji se školuju na visokim splitskim učilištima, kao i za studente koji se školuju izvan Splita, a te studijske grupe postoje i u Splitu, iznos stipendije je 800 kuna. Za one studente koji se školuju na visokim učilištima izvan Splita u Republici Hrvatskoj i izvan Republike Hrvatske mjesečna stipendija je 1.000 kuna, dok za studente poslijediplomskog studija iznos naknade dijela troškova školarine iznosi 7.000 kuna.