Košarkaši Splita dočekuju Dubravu Furnir

0

Još jedna domaća utakmica je pred “Žutima”, na Gripe (subota, 19 sati) stiže Dubrava Furnir. Trener Splita Ivica Skelin od svojih igrača tražit će maksimalnu koncentraciju, a nakon pauze od preko mjesec dana na parket se vraća Pavle Marčinković.

– S Dubravom smo u prvom dijelu imali tešku i neizvjesnu utakmicu. Bez obzira na položaj na tablici mi moramo podići nivo igre. Vraća nam se Pavle Marčinković nakon pet tjedana, to nam daje širinu, mogućnost više u vanjskoj rotaciji. Ispred nas je još dosta za igrati, nismo dostigli zadnji nivo forme. S Pavlom će obrana dobiti na energiji, on je igrač, koji ispunjava najteže zadatke, pokrenut će i ostale da daju više. Igrat ćemo maksimalno, ne želim da stariji igrače shvate da je to za mlađe. Ako stariji daju svoj puni doprinos, onda će i mlađi dobiti svoje zapažene minute – rekao je Skelin.

Posebno je naglasio odnos prema Brunu Rebiću, 20-godišnjaku koji je u krizi, ali u kojeg ima maksimalno povjerenje.

– Rebić je mladi igrač, nije mu lako mijenjati iskusnog Washingtona u teškim utakmicama, tada je logično da se dogodi pad. U Rebića maksimalno vjerujemo, naš je domaći igrač, ali povjerenje je i zaslužio. Molim publiku da imaju razumijevanja za njega, ne trebamo ići prelagano u dizanje u nebesa, ali ni u kritikama – kazao je Skelin.