Svjetska mountainbike elita stiže na Hvar u veljači

0
Foto: autor: Vedran Rafael Janjić

Otok Hvar, jedan od najljepših otoka hrvatske obale poznat po svojoj raskošnoj ljepoti krajolika i širokoj lepezi turističke ponude je osim prirodnih ljepota sve više poznat i po cikloturizmu. Ove godine i to već u veljači dolazi apsolutna svjetska elita u mountainbikeu. Dolazak biciklista je 22. veljače i bit će smješteni u Vrboskoj tjedan dana.

O samim biciklistima govore njihove nagrade, a za sada ih je prijavljeno 6 i očekujemo dolazak još nekoliko nagrađivanih mountainbike sportaža. Vrboska će za sada ugostiti: Oliver Widmann, Jonas Friedrich, Jannis Oing, Jan Welte, Larena Hees i Nina Reichenbach.

Otok Hvar koji broj više od 400km staza i svake godine se ta kilometraža povećava, samo ove godine će se spojiti ruta preko vrha otoka Hvara te će se moći alternativnim i biciklističkim pravcem doći od grada Hvara do Humca, ovu stazu je sufinancirala i TZŽ Splitsko dalmatinske. Ta staza osim što prolazi po najvišim brežuljcima otoka Hvara, pruža se i prekrasan panoramski pogled na obližnje otoke i more.