Otvorenje Splitskog Krnjevala 2020 ove nedjelje u podne na Rivi uz Cubismo

0
Foto: Splitski krnjeval

Splitski krnjeval u organizaciji ekipe iz Centra plesa i ove godine započinje u rasplesanoj atmosferi. Prošle godine splitske maškare svoju vladavinu započele su uz Zumba ritmove, a ove nedjelje u podne na Rivi na otvorenju će kompletan koncert izvesti Cubismo.

Otkriti ćemo i ovogodišnje meštre Splitskog krnjevala kao i tematiku s kojom će se Krnjevalska družina pozabaviti u nadolazećim danima Krnjevala. Za one koji ne znaju plesati od ponedjeljka kreću besplatne krnjevalske radionice svih plesova za odrasle i djecu u parovima ili solo u Centru plesa Split 3: Dancehall, Reggaeton, Salsa, Zumba, Latin Mix, Bachata, a prijave su moguće telefonski ili preko WhatsAppa na 098330260.

Povijest Splitskog Krnjevala prepuna je anegdota, a tu tradiciju i kreativna ekipa Centra plesa nastavlja raznolikim temama svake godine tražeći najznačajnije događaje koji su obilježili proteklu godinu te Krnju koji ih je skrivio. Šentenca kao osuda Krnji na duhovit način prikazuje i predlaže rješenja svih problema.

Podsjetimo na teme i Krnju u posljednjih pet godina u kojima raznih Krnjevalskih „skandala“ nije nedostajalo.

Kao Krnje spaljen je podkupljeni Uhljeb koji je cijelu godinu ležao u Banovini i ništa nije radio a da to nitko nije primjetio. Godinu kasnije nakon bezrazložnog zatvaranja partija na Peristilu spaljena je Birokracija. Zanimljivo je da je naknadno došla i službena obavijest od policije da nije bilo niti jedne prijave građana za buku, nego je gradonačelnik samoinicijativno zatvorio Krnjeval.

Za vrijeme vladavine Ave i Pernara spaljeni su njihovi simboli – divovski mobiteli jer ljude koji stalno „vise“ na njima više razdvajaju nego spajaju. Kako je te godine i požar zahvatio splitsku okolicu, na koncertu zasvirala je grupa Vatra.

Godinu nakon toga proglašena je Opća Opasnost zbog smrada s Karepovca, a spaljen je na Gatu Sv. Nikole veliki Podkurnjak.

Prošle godine na koncertu TBFa u Đardinu glavom je platio vepar Špiro ni kriv ni dužan za situaciju na Marjanu.

Na otvorenju Krnjevala ove godine otkriti će se ovogodišnja tema a organizatori kažu da im je svake godine sve teže nadmašiti „prave“ političare.

Kompletan program Splitskog krnjevala 2020 biti će službeno objavljen u ponedjeljak 17.2.2020g. kada Krnjevalska vlast zavlada Krnjevinom, a moći će se pogledati na internet stranici www.krnjeval.com. Na istoj stranici moguće su prijave dječjih i odraslih Krnjevalskih skupina koje žele nastupiti na dječjem ili velikom Krnjevalu, svi su naravno pozvani da se priključe. Ako tražite ideju za izradu svoje maske prolistajte i sve foto albume sa dosadašnjih Krnjevala jer i ove godine će najbolja maska dobiti novčanu nagradu.