Kolovoz u Splitu pun događanja

0
Foto: Maksim Bašić, Turistička zajednica grada Splita

Split se u kolovozu može pohvaliti sve većim brojem turista, pa je tako od početka kolovoza ostvareno gotovo 160.000 noćenja što je 51% od noćenja ostvarenih u istom razdoblju prošle godine.

Hotelski smještaj bilježi 60% prošlogodišnjh noćenja, privatni smještaj 51% prošlogodišnjih noćenja a najbrojniji su turisti iz Njemačke, Poljske, Ujedinjene Kraljevine, Francuske te domaći turisti.

Uspješna i pravovremena reakcija svih važnih aktera u turizmu dovela je do rezultata koji su povoljni u uvjetima globalne pandemije. Prema najavama dolazaka u kolovozu i planovima aviokompanija za letove prema Splitu do kraja rujna, za očekivati je nastavak rasta turističkog prometa. Nastavak sezone ovisiti će velikim dijelom o epidemiološkoj situaciji iz tog razloga putem društvenih mreža i kroz offline komunikaciju poručujemo turistima da se drže propisanih mjera i preporuka te im u našim info centrima ustupamo i besplatne maskice. Na taj način šaljemo poruku da kao destinacija brinemo o očuvanju njihovog zdravlja ali i da je izuzetno važna suradnja za ostvarivanje zajedničkog cilja. O sigurnosti brinemo i prilikom organizacije događanja pa se tako sva događanja održavaju na otvorenom uz pridržavanje epidemioloških mjera. –kazala je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Kolovoz u Splitu nastavlja se uz brojna događanja.

Pred nama je završnica Splitskog ljeta koju će, uz tradicionalnu dodjelu nagrade Judita, obogatiti i koncert Massima i Mostar Sevdah Reunion na Sustipanu. Revija urbane kulture- Evo ruke i ove godine zabavlja brojne domaće i strane posjetitelji na jedinstvenoj lokaciji splitskog Đardina, bogatstvo kulture uz smijeh i zabavu na tvrđavu Gripe donijeti će Teatar pod zvijezdama, a ljubitelji klasične glazbe mogu uživati i u  Ljetnim čarima klasične glazbe te sedmom izdanju Piano loop festivala. Splitska kuća jezika i kulture, Galerija Kula, Galerija Umjetnina, Salon Galić i Fotoklub Split pripremili su zanimljive izložbe a za sve filmoljupce Ljetno kino Bačvice nudi raznovrstan i zanimljiv program.

Ovaj petak, 14. kolovoza u 20 sati vraća se i turistima omiljena manifestacija Rimski đir u izdanju prilagođenom epidemiološkim mjerama. Domaći i strani turisti imaju priliku doživiti antičku povijest Splita kroz Dioklecijanovu šetnju. Svakog petka car Dioklecijan sa pretorijanskom stražom izlazi na pročelje Peristila te odlazi u šetnju „kalama“ našeg grada.