Olmissum razvalio Estonce u UEFA Futsal ligi prvaka!

0
Foto: MNK Olmissum

Olmissum je u dvorani Ribnjak u Omišu nadigrao estonski Viimsi s 9:1 (6:0) u prvom kolu malonogometne Lige prvaka.

Omišanima će debi u Europi ostati u najboljem sjećanju. Već nakon 68 sekundi Jurlina je s 9 metara zakucao loptu u rašlje. U 5. minuti je Postružin iz kornera s lijeve strane kratko dodao za Horvata koji je s 8 metara pogodio suprotni kut. U sljedećoj minuti Horvat je petom dao loptu Jurlini koji je s desne strane ubacio, a Pavić s 4 metra rutinski poentirao.

Sedam minuta su izdržali Estonci, a nakon toga u 25 sekundi još dva puta kapitulirali. Korner je s desne strane izveo Perišić, a s dva metra je loptu u mrežu ubacio Kustura. Nakon toga je vratar Luketin poslao dugu loptu na protivničku polovicu terena, a kapetan Viimsija Merkurjev s 12 metara glavom postigao jedan od najefektinijih autogolova u povijesti futsala. Istom je igraču 2 minute prije kraja prvog poluvremena Juretić uzeo loptu i smjestio je s 8 metara u donji lijevi golmanov kut.

Već nakon četrdesetak sekundi nastavka, mat u tri poteza Jurlina-Postružin-Jurić za 7:0. Petnaestak minuta je taj rezultat stajao na semaforu. Kustura je četiri i pol minute prije kraja dao svoj drugi gol nakon kombinacije sa Sekulićem. Čim se krenulo s centra, Estonci su izborili kazneni udarac s 10 metara iz kojeg je Merkurjev dao počasni gol za Viimsi. Na ulasku u zadnju, 40. minutu akciju Horvata i Sekulića je lijepim golom okrunio Jurlina. Zavaljao je vratara i sa 7 metara pogodio pod gredu.

Olmissum će biti među nositeljima ždrijeba šesnaestine finala, a time i favorit za plasman u osminu finala.