Split opet teško protiv Vrijednosnica Osijek

0
Foto: KK Split / Ivica Čavka

Osam dana nakon što je u zaostalom susretu istog protivnika svladao s 86:81, Split je opet svladao Vrijednosnice Osijek. Ovaj put je, u 24. kolu HT Premijer lige, na Gripama bilo 88:84 (27:23, 21:22, 24:22, 16:17).

Bila je to utakmica na jednu loptu. Uporni Osječani stalno su se držali uz bok “Žutima” u čijim redovima nije bilo ozlijeđenih Antonia Vrankovića i Darka Baje. Roko Ukić dobio je odmor, a Marko Luković je bio u sastavu bez ulaska u igru.

Vodili su gosti samo četiri puta na utakmici (2:0, 40:38, 45:43 i 84:83). Nakon što su na početku treće četvrtine izjednačili na 48:48 i 50:50, Split je vodio do završne dvije minute. Nisu Žuti uspjeli prelomiti utakmicu, nijednom nisu imali više od 8 poena prednosti. Pogodio je Kedžo jedno slobodno bacanje za 84:84 (promašili su ih domaći čak 9 od 26), Lisici nije ušla peta trica. Nije pogodio ni Babić, ali je Perasović skočio u napadu i zakucao za 86:84. Porobić je promašio polaganje, nije sviran prekršaj i Kedžo je uzeo loptu koju je Čampara neoprezno bacio u ruke protivnika.

13 sekundi ostalo je gostima za zadnji napad. Split je branio tricu, Clarance krenuo u prodor i kad se činilo da će položiti za produžetak – „propala“ mu je desna noga. Uhvatio se za zadnju ložu, a lopta je završila u rukama Luke Babića koji je s dva slobodna bacanja potvrdio pobjedu Splita.

Prvo ime kod domaćih bio je Ivan Perasović (18 poena, 6 skokova), odmah do njega valja izdvojiti Iliju Đokovića i njegov “double-double” (15 poena, 10 asistencija) te Matea Kedžu (13 poena). Na kraju je za Split pobjeda najvažnija, ovo je šesta u sedam utakmica otkako je Mile Karakaš preuzeo momčad.

Pobjeda je jedino dobro što se dogodilo u ovoj utakmici. Ako bih tražio svu pozitivu ovog svijeta, onda još mogu dodati da je Đoković odigrao veću minutažu i način igre Perasovića. Ali, to je najpozitivnije gledanje jednog trenera u povijesti, ovo nije način kako se igraju ovakve utakmice. Bili smo mekani, nonšalantni i možemo biti sretni što nam se to nije vratilo. Osijek je dobar, ne podcjenjujem ga, nije nedopustivo igrati s njima izjednačenu utakmicu, nedopustivo je koliko smo bili mekani. Istina, treba dobiti i kad se ne igra dobro, ali moramo u budućnosti promijeniti pristup, otvoreno je o igri svoje momčadi kazao Karakaš.

Clarance se vraća iz ozljede, nije ga bilo mjesec i pol dana. Rekao mi je da ga je zateglo u mišiću, rekao je trener Vrijednosnica Osijek Stipe Šarlija. Pavao Paić ubacio je 23 poena i imao 8 skokova, Šime Lisica i Robert Kujundžić postigli su po 16 poena, a Clarance 15.

Bili smo blizu, čestitam Splitu, ali čestitam i svojim momcima na igri. Bilo je nekoliko sudačkih odluka koje su išle na stranu Splita, dodao je Šarlija.