Split Open: Naslov u parovima ide u Kazahstan

0
Foto: PR; Split Open

Subota je na ATP Challengeru Split Open zaključena uzbudljivim finalom u konkurenciji parova u kojem su se naslovom okitili Andrej Golubev i Aleksandr Nedovjesov iz Kazahstana.

Golubev i Nedovjesov opravdali su ulogu prvih nositelja osvojivši Split Open pobjedom u finalu nad Szymonom Walkowom i Janom Zielinskim iz Poljske 7:5, 6:7 (5), 10-5. U dramatičnom i kvalitetnom okršaju odlučivale su zaista nijanse, na kraju je serija od tri uzastopna poena kojom su Kazahstanci u “super tie breaku” poveli 6-3 bila presudna.

Tijesno je bilo i u prva dva seta, pogotovo u drugom u kojem su Kazahstanci propustili realizirati čak sedam prilika za “break”, a Poljaci tri. U 13. igri Walkow i Zielinski izborili su treći set, no pobjednički trofej ipak je pripao favoriziranima Golubevu i Nedovjesovu. Iskusnim Kazahstancima to je šesta zajednička titula na Challengerima. Među sobom će podijeliti 2670 eura i 80 bodova, dok će poraženima pripasti 1550 eura i 48 bodova.

Oba para ostaju u Splitu i na novom Challengeru sljedećeg tjedna – Golubev i Nedovjesov drugi su nositelji u ždrijebu i startaju protiv hrvatske kombinacije Borna Gojo Nino Serdarušić, dok Walkow i Zielinski idu na četvrte nositelje Purava Raju i Tristan-Samuela Weissborna.