WTA Croatia Bol Open: Loš dan za hrvatske tenisačice

0

Treći je dan WTA Croatia Bol Open turnira počeo loše za domaće. Slovakinja Kristina Kučova bila je bolja od Tereze Mrdeže u tri seta – 3:6, 6:4, 6:3, a i kasnije se nastavilo u istom tonu, Rumunjka Irina Bara je sa 6:3, 6:0 nadigrala Tenu Lukas.

„Nikad mi nije drago igrati protiv domaćih igračica jer su sve oči uprte u njih, kao i nade navijača. No, igrala sam danas odlično, za razliku od prvog kola… Sada nisam gotovo ništa promašila“, zadovoljno je ustvrdila nakon trijumfa 26-godišnja Rumunjka.

Tereza Mrdeža počela je dobro, ali nije izdržala. Brzinom munje hrvatska tenisačica povela je 4:0 protiv 31-godišnje Slovakinje Kristine Kučove, no tada je i njezina suparnica počela igrati. Već je taj nastavak prvog seta bio “čupav” za Terezu, makar je u startu izgledalo da će to biti “kamilica”.

Hrvatska je tenisačica ipak uspjela taj set pospremiti u džep sa 6:3, no dalje se Slovakinja dizala, a Tereza nije pronalazila recept za povratak u sedlo. Bila je ljuta na sebe nakon meča, s crvenom zemljom po nogama sve do koljena vidjelo se koliko je borbe unijela u ovaj dvoboj koji bi je sasvim primaknuo ulasku u top 200… Nije se stoga niti zaustavila, nije mogla ni izjavu dati, odjurila je prema hotelu…

Pričala je zato Kučova.

„Tereza je igrala vrlo dobro, pogotovo u početku. Meni je trebalo vremena da se priviknem na Centralni teren koji je drugačiji od onoga na kojemu sam igrala u prvom kolu. Uspjela sam uhvatiti ritam i proći dalje“, kazala je Kučova.

Ona je jedna od rijetkih kojoj teniski centar u Bolu i nije najdraže mjesto za igru.

„Ma kakvi, uf… Ne odgovaraju mi uvjeti ovdje“, kazala je Kučova i otkrila razlog: „Alergična sam na stabla maslina.“

A maslinovo ulje? „Ne, to mi je ok“.

Alergiji unatoč, prošla je dva kola.