Split: Sanirano puknuće vodovodne cijevi

0
Foto: pixabay.com

Rano jutros oko 5 sati saninar ne kvar u Ulici Nazorov prilaz u Splitu.

Naime, djelatnici Vodovoda i kanalizacije Split, cijelu su noć radili na sanaciji puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda, koji napaja zapadni dio grada. Kvar je nastao u subotu poslije podne oko 17 sati.

Radovi na sanaciji cjevovoda trajali su cijelu noć do ranih jutarnjih sati. Voda je puštena potrošačima i sustav se izbalansirao tako da svi imaju urednu vodoopskruu. Slijede još radovi zatrpavanja rova do kraja i vraćanje u prvobitno stanje. To iziskuje i neko vrijeme, pa će se radovi odvijati i sutra, u ponedjeljak, kazao je za Radio Dalmaciju tehnički direktor Vodovoda i kanalizacije Split Ivica Perić.

U međuvremenu su nam javili da je došlo do još jednog kvara, na Šetalištu Bačvice u Splitu. To je manje puknuće, radi se o manjem profilu cjevovoda. Poslali smo cisternu, ekipe su na terenu i sve bi brzo trebalo biti riješeno, kazao nam je Perić.

Upitali smo ga je li samo dotrajalost uzrok sve češćim puknućima vodovodnih cijevi u Splitu. Teško je reći točan razlog. Osim dotrajalosti, svjedoci smo i slijeganja terena, zbog prometa i prelaska teških kamiona dolazi do potkopavanja cijevi. Ovdje na Nazorovom prilazu radi se o magistralnom cjevovodu, lijevanom željezu, koji je takav od Ravnih njiva pa sve do Marjana i to dvostruki cjevovod. Teško je sve promijeniti, pregledavamo sve mogućnosti, kao što će se i sada ovdje snimiti situacija i analizirati materijal, kazao je Perić.