Hrvatska je u osmini finala Europskog prvenstva!

0
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u osminu finala EURA kao drugoplasirana momčad skupine D zahvaljujući 3-1 (1-1) pobjedi protiv Škotske u Glasgowu u susretu 3. kola.

Hrvatska je povela golom Nikole Vlašića u 17. minuti, a poravnao je McGregor u 42. i s izjednačenim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. U drugom poluvremenu pobjedu su Hrvatskoj osigurali Luka Modrić golom u 62. minuti i Ivan Perišić u 77.

U drugom susretu posljednjeg kola u ovoj skupini Engleska je na Wembleyu svladala Češku s 1-0 (1-0) golom Sterlinga u 12. minuti.

Engleska je prva sa 7 bodova, Hrvatska i Češka imaju po 4 uz remi u međusobnom susretu i gol-razliku plus jedan, ali je Hrvatska dala jedan gol više. Češka je kao treća također ušla u osminu finala dok je Škotska s jednim bodom eliminirana.

Vatreni će u ponedjeljak u Kopenhagenu igrati s drugoplasiranom reprezentacijom skupine E u kojoj će u 18 sati igrati Slovačka-Španjolska u Sevilli i Švedska-Poljska u Sankt Peterburgu. Švedska ima 4 boda, Slovačka 3, Španjolska 2, a Poljska 1.