Braća Sinković osvojila olimpijsko zlato!

0

Braća Valent i Martin Sinković olimpijski su pobjednici u dvojcu bez kormilara.

Prvi su veslači s olimpijskim medaljama u tri različite discipline i dva olimpijska zlata u dva različita veslačka stila. U Londonu su 2012. bili srebrni u četvercu na pariće s Damirom Martinom i Davidom Šainom, u Rio de Janeiru 2016. zlatni u dvojcu na pariće, a sad su slavili u dvojcu bez kormilara.

Ciljem su prošli nakon 6 minuta, 15 sekundi i 29 stotinki. Rumunji Marius Cozmiuc (KOZMIUK) i Ciprian Tudosa zaostali su sekundu i 29, a Danci Frederic (FREDERIK) Vystavel i Joachim (JOAKIM) Sutton 4 sekunde i 59 stotinki. Četvrta je bila Kanada (Kai Langerfeld/Conlin McCabe) s 5 sekundi i 14, peta Srbija (Martin Mačković/Miloš Vasić) sa 7 sekundi i 5, a šesta Španjolska (Jaime Canalejo Pazos/Javier Garcia Ordonez) s 9 sekundi i 96 stotinki zaostatka.

Nakon 500 metara Sinkovići su imali sekundu i 16 stotinki prednosti pred Danskom. Na polovici staze dvije sekunde i 9 stotinki ispred Danske, dvije i 11 ispred Rumunjske. Na 1500 metara dvije sekunde i 8 stotinki ispred Rumunjske, točno dužinu čamca. Podigli su Rumunji ritam, ali su Sinkovići odbili njihov napad i ispisali novu zlatnu stranicu u veslačkoj povijesti.

Drugo je to zlato za Hrvatsku (Matea Jelić, taekwondo) i treća medalja (Toni Kanaet, taekwondo) na 32. Olimpijskim igrama. Hrvatska je postala 15. država s više od jednog olimpijskog zlata u Tokiju. A tek je šesti od 16 dana natjecanja.