Četvrta uzastopna pobjeda Hajduka

0
Foto: hajduk.hr

Četvrtu pobjedu ove sezone ostvarili su nogometaši Hajduka koji su pogodak za nova tri boda na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca postigli tek u petoj minuti sučevog dodatka.

Pobjednički gol postigao je  Stefan Simić u petoj minuti sudačke nadoknade.

U 9. minuti je Splićanima  je Livajin pogodak glavom poništen, jer se Hajdukov kapetan našao u zaleđu.

U 26. minuti na djelu je ponovno bio Livaja nakon Lovrencsicsevog ubačaja, ali njegov udarac glavom pogodio je vratnicu.

Nadmoć koju je Hajduk imao u posjedu lopte u prvom poluvremenu (67%-33%), u drugom dijelu je bila još uvjerljivija, kao i razlika u broju udaraca. Štoviše, domaća momčad je na cijeloj utakmici uputila dva udarca, oba u prvom poluvremenu.

U 5. minuti sudačke nadoknade, neposredno nakon što je Lovrencsics pogodio gredu, a u nastavku akcije Hajduk došao do udarca iz kuta, upravo je mađarski reprezentativac bio izvođač. Najviši u skoku bio je Dimitrov, spustio loptu glavom na drugu vratnicu, gdje je na nju naletio stoper Stefan Simić i s nekoliko metara poslao loptu u mrežu te postigao pogodak vrijedan tri boda.

Bio mu je to prvi pogodak u novoj sezoni, a treći u Hajdukovom dresu.

Splićani su s 13 bodova zadržali korak s vodećim Osijekom koji ima utakmicu manje. Hrvatski dragovoljac je ostao jedina momčad koja u ovoj sezoni još nije osvojila nijedan bod.