Požar na Biokovu pod kontrolom

0
Foto: MORH

Požar na Biokovu kod mjesta Šošići još uvijek nije u potpunosti ugašen, kazao je u izjavi za Radio Dalmaciju zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Makarska Mario Čović.

Požar je trenutačno pod nadzorom, ali pojačava nam vjetar i pada mrak, tako da ne možemo reći da je u potpunosti ugašen. Moramo se povuć kad mrak padne sa požarišta, ostat ćemo sa dvije, tri ekipe na dežurstvu i ako se ponovno aktivira tijekom noći, ujutro čim svane krećemo s gašenjem, kazao je Čović.

Ranije…

Veliki šumski požar koji je jutros planuo na Biokovu kod mjesta Šošići trenutno je pod kontrolom. Kanaderi su povučeni s terena, a vatrogascima u sanaciji pomažu dva airtaktora, potvrdio je za Radio Dalmaciju glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Situacija je za sada dobra, radimo na sanaciji, još nije sve u potpunosti ugašeno jer se radi o nepristupačnom terenu. Opožareno je kilometar puta 350 metara. Nadamo se da će do noći biti maksimalno saniran, a sve ostalo ovisi o vjetru hoće li pojačati tijekom dana i noći, kazao je za Radio Dalmaciju zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Makarska Mario Čović.