Hrvatska doznala protivnike u Ligi nacija

0
Foto: RD

Hrvatska će u trećem izdanju UEFA Lige nacija igrati u skupini 1 A razreda s Francuskom, Danskom i Austrijom, odlučeno je ždrijebom u švicarskom Nyonu. Četiri kola će se igrati u lipnju, a dva u rujnu sljedeće godine.

U skupini 2 bit će Španjolska, Portugal, Švicarska i Češka, u skupini 3 Italija, Njemačka, Engleska i Mađarska, a u skupini 4 Belgija, Nizozemska, Poljska i Wales. Hrvatska je bila u trećoj jakosnoj skupini, pa za protivnike nije mogla dobiti Švicarsku, Englesku ni Poljsku.

U B razredu su u skupini 1 Ukrajina, Irska, Škotska i Armenija, u skupini 2 Island, Rusija, Izrael i Albanija, u skupini 3 Bosna i Hercegovina, Finska, Rumunjska i Crna Gora, a u skupini 4 Švedska, Norveška, Srbija i Slovenija.

U C razredu su u skupini 1 Turska, Luksemburg, Litva i Farski otoci, u skupini 2 Sjeverna Irska, Grčka, Kosovo i Cipar ili Estonija, u skupini 3 Slovačka, Bjelorusija, Azerbajdžan i Kazahstan ili Moldavija, a u skupini 4 Bugarska, Sjeverna Makedonija, Gruzija i Gibraltar.

U D razredu su u skupini 1 Lihtenštajn, Kazahstan ili Moldavija, Andora i Latvija, a u skupini 2 Malta, Cipar ili Estonija te San Marino.