Puljak i Boban obišli dežurne službe

0
Foto: RD

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban na Silvestrovo su tradicionalno obišli dežurne službe: Dispečerski centar Vodovoda i kanalizacije, Javnu vatrogasnu postrojbu, Područni ured civilne zaštite, Zavod za hitnu medicinu, COVID bolnicu na Križinama te Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Pročelnik područnog ureda civilne zaštite Srđan Kuščević kazao je da noć uglavnom do sada protječe mirno. Gradonačelnik i župan bili su i u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Split. Zapovjednik Mario Mikas upozorio je građane da primaze na svijeće i lampice koje mogu izazvati požar. Naveo je da su imali dvije intervencije na području županije, jednu u Splitu i jednu u Makarskoj.

Župan Blaženko Boban u splitskom KBC-u pozvao je na poštivanje mjera. Čestitao je Novu godinu svim djelatnicima bolnice i pacijentima. Na posjeti im se u ime svih djelatnika bolnice zahvalio ravnatelj Julije Meštrović.

Župan Boban će iza ponoći biti na otvorenju izložbe u Fotoklubu Split. To je prvi kulturni događaj u Novoj godini koji je u Splitu tradicija već dugi niz godina. Na novogodišnjoj izložbi fotografije izlaže mlada splitska autorica Lucija Drača.

Grad Split je u splitsko rodilište dostavio košaru za dežurno osoblje te zlatnik s likom Marka Marulića za prvorođenu bebu u 2022. godini, a župan Boban najavio je posjet rodilji prvog djeteta u Novoj godini ujutro u 9:30.