Futsal Euro: Hrvatska bez četvrtfinala

0

Hrvatska malonogometna reprezentacija porazom od Slovačke u Groningenu s 3:5 (1:2) okončala je nastup na UEFA Futsal Euru. Rusija je u Amsterdamu s 5:1 pobijedila Poljsku pa je našima i bod bio dovoljan za četvrtfinale, ali je Slovačka slavila prvi put u 7 međusobnih susreta.

Mini Vatreni su bolje otvorili utakmicu, ali nisu iskoristili svoje prilike. Slovačka je to kaznila u 8. minuti kad je u kontri poentirao Smerička. U 15. minuti naši su oduzeli loptu Slovacima, a Postružin okrunio akciju Novaka i Marinovića.

U završnici prvog poluvremena Jelovčiću je na protivničkoj polovici terena lopta ispod noge pobjegla u aut. Uslijedila je duga dijagonala koju je Kozar iz voleja poslao u gol. Nakon samo 6 sekundi drugog dijela Drahovski je s centra provukao loptu pored bloka i vratara Luketina uz stativu za 1:3. Isti je igrač iz kaznenog udarca 13 minuta prije kraja pogodio za 1:4. Vratar Primić je nogom nespretno primio loptu, a Smerička ga na 7 metara nadskočio i glavom pogodio praznu mrežu za 1:5.

U završnih pet minuta „leteći vratar“ Jelovčić asistirao je Horvatu za 2:5 i sam zabio za 3:5, što su Slovaci u završne dvije minute uspjeli obraniti za svoj najveći uspjeh.