KK Split plasirao se u četvrtfinale Kupa Krešimir Ćosić

0
Foto: Press;KK Split

Split se pobjedom 87:72 nad Sonic Puntamikom (19:21, 25:12, 21:20, 22:19) plasirao u četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića u kojem ga čega dvoboj s Goricom na Gripama. Gosti su bolje otvorili utakmicu, na kraju prve četvrtine i vodili da bi se Split od poluvremena odvojio na plus 11 (44:33). Kasnije je prednost otišla i na plus 18 (63:45, 27. minuta), ali Sonik se nije predavao i stalno se pokušavao vraćati u utakmicu.

Većim dijelom smo kontrolirali zbivanja na terenu. Na počeku nismo bili na energetskom nivou na kojem smo željeli biti, ali to je bilo očekivano. Brzo smo reagirali na ono što je Sonik prikazao i utakmicu priveli kraju bez većih problema, rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

Roko Ukić kod “Žutih” ubacio je 24 poena (trice 5:11), a prvo ime dvoboja bio je Karlo Žganec koji je uz 7 poena imao 15 skokova, 5 asistencija, 4 ukradene lopte i 3 blokade.

Znali smo da neće biti lako, uvijek je tako u kupu, svatko te može iznenaditi. Sonik nije ekipa za podcijeniti, morali smo igrati na visokom nivou da bismo došli do pobjede. Moja igra? Trudim se, uvijek želim odigrati najbolje što mogu. Sada je bilo tako, nekada ne ide, ali važnije od moje igre je da smo mi pobijedili, kazao je Žganec.

Kod Sonik Puntamike prvi strijelac bio je Ivan Vučić s 23 poena, pratio ga je Marko Prskalo sa 17 poena (trice 5:8).

Na ovu utakmicu smo stigli bez odrađenog treninga od posljednje utakmice i nismo znali u kojem će se smjeru razvijati susret. Kvalitetno smo ušli, držali intenzitet. Pobjeda je Splita zaslužena, ali smatram da smo bili kvalitetan suparnik koji je Splita prisilio na ubačenih 16 trica, rekao je trener Sonik Puntamike Stipe Kuliš.