Ćorić u Splitu o Lećevici

0

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić održali su u Splitu radni sastanak na kojem je bilo govora o dvjema ključnim temama- aglomeracijama i gospodarenju otpadom, projektu Lećevica.

Uskoro Županija, Ministarstvo i jedinice lokalne samouprave s područja naše županije idu u novu akciju u vidu dodatne edukacije, ali i dodatnih momenata za nabavku sve potrebne infrastrukture za zbrinjavanje otpada”, naglasio je župan.

Ministar Ćorić rekao je kako su u protekle četiri godine na području Splitsko-dalmatinska županije započeli projekti vrijedni preko 4,5 milijarde kuna.

“To nosi jako veliki dio ukupne omotnice za vodno-komunalnu infrastrukturu u Republici Hrvatskoj. Realizacija ovih projekata je od velikoga interesa”, rekao je Ćorić te dodao da Hrvatska ima izazov u vidu kreiranja učinkovitog sustava gospodarenja otpadom. “Kontinuirano se bavimo time kroz razne vidove izgradnje infrastrukture, ali i informiranja naših građana”, zaključio je Ćorić.

Razgovaralo se i i Lećevici.

– Upoznao sam se ovdje s dinamikom realizacije centra Lećevica. Ono što veseli jest činjenica da su aktivnosti na prilagodbi dokumentacije novom programskom razdoblju u tijeku. U narednom razdoblju ćemo pristupiti komunakciji između Ministarstva i zaduženih za realizaciju- dodao je ministar pa se dotaknuo i rokova.

– Vjerujem da će san postati java u sljedeće tri do četiri godine. Mislim da je to realan rok. Ono što predstoji je prilagodba dokumentacije novom programskom razdoblju. Ono je krenulo od 2021. godine, ali EU komisija još nije definirala sve moguće uvjete- istaknuo je Ćorić.