Puljak i Ivošević će na press konferenciji u Banovini dati ostavke

0
Foto: RD

Grad Split ide na nove izbore. Kako se doznaje, na sutrašnjoj press konferenciji u 10 sati u Banovini koju su najavili gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević, oni će podnijeti ostavke. Na isto će pozvati i gradske vijećnike, kako bi došlo do novih izbora.

Podsjetimo, kao najveći uteg odvijanju Puljkove vlasti, koji nije imao većinu u Gradskom vijeću, pokazala se optužnica koju je DORH podigao protiv Ivoševića zbog prijetnje novinarki Slobodne Dalmacije. Suradnju s gradonačelnikom su zbog toga zamrnuli ili raskinuli partneri, a oporba je već ranije zazivala nove izbore, nezadovoljna Ivoševićevim ispadom i radom ove gradske vlasti.

Smatram da je krajnji trenutak i da je došlo vrijeme za izbore. Ako gradonačelnik da ostavku i mi ćemo kao Klub vijećnika HDZ-a dati ostavku, jer nema smisla da Gradsko ijeće ostane, a da se bira gradonačelnik. Nadamo se da ćemo dobiti funkcionalnu vlast koja će se istinski baviti projektima i problemima Grada Splita, a ne da imamo situaciju od prethodfnih 10 mjeseci, da se vlast bavi sama sobom, kazao je za Radio Dalmaciju čelnik splitskog HDZ-a i gradski vijećnik Vice Mihanović.

Do novih izbora Grad Split vodit će drugi zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić. Novi izbori mogli bi se dogoditi istovremeno kad i kotarski – u svibnju ili lipnju. Neslužbeno se doznaje da će na te izbore Puljak i Ivošević ići zajedno.

Tri vijećnika Mosta prekinula su suradnju s gradonačelnikom i žele da se izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće održe zajedno s kotarskim izborima. Vijećnik splitskog MOST-a Josip Markotić kaže da su oni spremni prvi podnijeti ostavke.

Predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić iz Pametno za Split i Dalmaciju, koji je zamrznuo suradnju s gradonačelnikom dok ne riješi “problem svog zamjenika”, kazao je kako su svi spremni za nove izbore.