Prkić: Do 16 sati protokolirano je samo 11 ostavki vijećnika

0
Foto: Grad Split

Danas je još deset vijećnika podnijelo ostavke. Kao što se zna, prije je to napravila Tamara Visković, a danas vijećnici Mosta i Centra. Dakle, ukupno imamo 11 ostavki koje su prošle preko protokola, odnosno Pisarnice grada, kazao je u izjavi za Radio Dalmaciju predsjednik Gradskog vijeća Splita Jakov Prkić.

Kolege iz HDZ-a to još uvijek nisu napravile, tako da još uvijek postoji nekakva većina vijećnika koja bi eventualno mogla donositi odluke. Moja je pretpostavka da će kolege iz HDZ-a to napraviti sutra i onda ćemo u tom trenutku imati 20 vijećnika koji su dali ostavke, a stranke nemaju namjeru poslati nove vijećnike. Ako sutra vijećnici HDZ-a podnesu ostavke, stvorile bi se pretpostavke da se može ići prema raspuštanju gradskog vijeća. Vijeće će biti službeno raspušteno onoga dana kad to odluči Vlada RH, odnosno kada to bude objavljeno u Narodnim novinama, rekao nam je Prkić.

To znači da ostavke, osim HDZ-a, nisu još protokolirali ni vijećnici Pametnog, nezavisni Ante Franić, Branka Ramljak, koja je ranije već izjavila da neće podnijeti ostavku, kao ni vijećnici HGS-a.