Zadrani poveli 1:0 u seriji sa Zabokom

0
Foto: KK Zadar/Andrej Jančijev

Košarkaši Zadra prekinuli su ‘crni niz’ od šest uzastopnih poraza pobjedom 88:63 protiv Zaboka na Višnjiku.

Zabočani su se dobro držai tokom prvih deset minuta minuta nakon čega je od 20:20, do poluvremena rezultat stigao do 42:29. Tokom treće dionice Zabok je pokušao zaprijetiti u samom startu, ali Zadar je povukao i pokazao da je ‘hard reset’ napravljen i nakon 30 odigranih minuta rezultat je bio 66:44. U finišu meča Zadar je praktički ‘odrađivao’ posao, a svoj debi u seniorskom dresu upisao je Ante Beljan. Zadar je na kraju slavio s uvjerljivih 88:63.

Zadar je do pobjede s po 13 poena predvodio dvojac Dominik Mavra i Pavle Marčinković, a Antonio Jordano i Martin Junaković imali su po 11 poena. Kod Zaboka s 17 poena istaknuo se iskusni Veljko Budimir i Bruno Levanić Kutni s 12 ubačaja.

“Zaslužena pobjeda Zadra koji je imao status velikog favorita prije same utakmice i svaki drugi ishod bio je procijenjen kao veliko iznenađenje. Ono što mene smeta, i što mi je žao što smo zadnjih desetak dana radi velikog broja ozljeđenih igrača nismo bili u prilici da se pripremimo za ovu utakmicu, a na kraju krajeva nsimo niti odigrali na nekom posebnom nivou i nismo uspijeli posebno parirati Zadru u večerašnjoj utakmici. Za uzvrat imam samo jednu želju, a to je da nam se abrem jedan-do-dva igrača oporave, da možemo odigrati nešto bolje nego večeras. Kako je i Veljko spomenuo neke detalje gdje je Zadar radio razliku, to je visoki pritisak iz kojeg Zadar stvara veliki broj turnovera i dolazi do laganih poena. Koliko uspijemo kontrolirati taj ritam i pass igru toliko ćemo bolje uspijeti parirati. Ne znam hoće li to biti dovoljno jer imamo samo tri dana da sljedeće utakmice’, kazao je trener Zaboka Jakša Vulić.

Srđan Helbich, trener Zadra: ‘Čestitao bih momcima na dobro odrađenom poslu i na pobjedi. Zabok je došao s dosta problema s ozljedama, u skraćenoj rotaciji i sigurno im nije bilo lako igrati. Prije svega mislim da smo mi gledali sebe i da smo bili fokusirani i to je bilo dobro. Morati ćemo se još fokusirati na neke stvari kako bi bili još spreminiji i kako bi to izgledalo kako treba u narednim utakmicama.’