“Gast” i “Porin” zasladili” prijepodne Splićanima

0

Velika čokoladna torta s natpisima “Gast” i “Porin” u rekordno brzom vremenu nestala je sa stolova postavljenih na splitskoj Rivi.

U čast 22.rođendana glazbene manifestacije “Porin” i 20. rođendana gastronomsko-turističkog događaja “Sajam Gast” tortu su “načeli” pjevačica Meri Cetinić i splitski glumac Slavko Sobin, a cijeli prihod od dobrovoljnih priloga Splićana otišao je za udrugu “Most” koja skrbi o beskućnicima.

{mp3}Reportaze/gast_i_porin_na_rivi_cetinic{/mp3}

Kad srce kaže “da ” – tako nam je rekla Meri, a Slavko Sobin istaknuo je kako posebno cijeni rad udruge “Most”:

{mp3}Reportaze/gast_i_porin_na_rivi_slavko{/mp3}

“Sajam Gast” je u svojih 20 godina puno puta “pružio ruku” onima kojima pomoć treba, rekla nam je direktorica tvrtke “Sajam Split”, Sanja Vuković Veić:

{mp3}Reportaze/gast_i_porin_na_rivi_sanja{/mp3}

Splićani, prolaznici na Rivi ili oni koji su ciljano došli zbog ove akcije, odazvali su svim srcem, pa se kutija namijenjena za dobrovoljne priloge brzo punila. Evo što su nam rekli neki od njih:

{mp3}Reportaze/gast_i_porin_na_rivi_splicani_u_akciji{/mp3}

Udruga “Most” novčana sredstva prikupljena ovom “slatkom” akcijom iskoristit će za socijalnu samoposlugu koja bi svoja vrata trebala otvoriti u prostorija udruge (Gundulićeva ulica) u svibnju, kaže nam Đordana Barbarić:

{mp3}Reportaze/gast_i_porin_na_rivi_djordje{/mp3}

Ovim “slatkim druženjem” najavljene i su dvije velike manifestacije koje se sljedećeg tjedna održavaju u našem gradu, “Gast” otvara svoja vrata u srijedu 4. ožujka, a najveći hrvatski glazbeni spektakl “Porin” ove godine se 6.ožujka održava po prvi puta u Splitu i prvi puta pred publikom u Spaladium Areni.

Tada će se Splićani ponovo družiti s Meri Cetinić, inače dobitnicom “Porina” za “najbolji album” 2012. godine, ali ovaj put u ulozi prezenterice.