Ekološka akcija Think green – Šibenik 2022.

0
Foto: pixabay.com

Ronilački klub „Roniti se mora“ podigao je  svoju zastavu Think Green ovog vikenda u Šibeniku!

Tom će akcijom prvi put obuhvatiti cijelu Šibensku rivu, odnosno očistiti kilometar obale na području od mula Krka do veslačkog kluba Krka.

Nastavak je to prepoznatljive i društveno odgovorne ekološke akcijeThinkGreen kojom Klub s iznimnim entuzijazmom, volonterima i partnerima organizirano, već 11 godina, čisti morske i slatkovodne površine, provodeći edukaciju djece i svih zainteresiranih za očuvanje životinjskog i biljnog svijeta te okoliša u cijelosti.

Također, ekološki osviješteni ronioci, kroz prateći program, na mlađe generacije prenose znanja o ronjenju kao disciplini, opremi i važnosti odgovornog pristupa prema prirodi.

Više od 100 ronioca volontera iz svih krajeva Hrvatske i regije  prionut će vrijedno na dvodnevno čišćenje podmorja i sada već svoju 28. volontersku ronilačku ekološku akciju Think Green – Šibenik.

Dodatni humanitarni aspekt ove akcije usmjeren je Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije “Kamenčići”, kojoj će se donirati sredstva prikupljena tijekom vikenda.

Ronilački klub Roniti se mora već jedanaest godina organizira akcije Think Green u sklopu kojih se čiste podmorja, rijeke i jezera diljem Hrvatske, a osim čišćenja djeluje se i edukativno te se podiže ekološka svijest i ukazuje javnosti na probleme onečišćenja okoliša.