Na otvaranju sezone košarkaši Splita pobijedili Cibonu

0
Foto: PR; KK Split

Split je u derbiju 1. kola HT Premijer lige na Gripama svladao Cibonu s 84:71 (17:17, 17:18, 28:22, 22:14).

Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno, gosti su na odmor otišli s minimalnih 35:34, pa u prve dvije minute nastavka otišli na 41:34, ali tada je uslijedilo buđenje “Žutih”. Serija 14:2 nagovijestila je pobjedu Splita, prednost je rasla iz minute u minuti da bi minutu i pol prije kraja na semaforu, nakon trice Dominika Mavre svijetlilo plus 20 (84:64). Kod Splita prvi strijelac bio je Shorter s 21 poenom, Runjić je dodao 16, Đogo 14, a Mavra je uz 12 poena upisao i 6 asistencija.

Bilo je dosta dobrih stvari u našoj igri, u određenim dijelovima utakmice pokazali smo način na koji želimo igrati. Da je bilo briljantno, i nije, jer bi to značilo da ne možemo bolje, ali bilo je timski jako dobro, energetski i obrambeno odlično. Hvala navijačima na podršci, pokazali smo im da vrijedi doći na Gripe, rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

Cibonin trener Josip Sesar na kraju nije mogao biti zadovoljan rezultatom. Svi njegovi igrači upisali su se u strijelce, ali nitko nije posebno iskakao osim Kapuste (14 poena) u jednom dijelu utakmice. U prvom dijelu imali smo dobar ritam, kao i na početku treće četvrtine. Onda nas je jednostavno sasjeklo i Split je uzeo utakmicu pod svoju kontrolu. Šteta da ovo nije bilo na televiziji, da ovo svi vide, kazao je Sesar.