Juniori Hajduka u play-offu Lige prvaka mladih

0
Foto: hajduk.hr

Juniori Hajduka drugu su godinu zaredom ušli među 24 najbolje momčadi UEFA Lige mladih. Na Poljudu su s 3:1 protiv Apolonije obranili prednost od 3:0 iz Albanije prošle srijede.

Apolonia je povela u 9. minuti kad je Kačanolli ubacio s desne strane, a Maksuti s 5 metara nogom pogodio mrežu. U 15. je izjednačio Vrcić koji je ubačaj Capana iz slobodnog udarca s desne strane dočekao na drugoj stativi i volejem poslao u suprotni kut. U 33. je isključen branič albanskog prvaka Begaj koji je prekršajem zaustavio Antunovića u izglednoj situaciji za pogodak. Hajduk je brojčanu prednost iskoristio u 73. i 77. minuti. Prvo je Nazor pogodio efektnim škaricama na ubačaj Pukštasa. Potom je Pukštas primio loptu, prebacio svog čuvara, a nakon njega i vratara Apolonije.

Hajduk je igrao u sastavu: Buljan – Đolonga (od 46. Hrvojevic), Vušković, Prpić, Hrgović – Šemiga, Capan (od 76. Klarić-Kukuz), Pukštas – Brajković (od 65. Nazor), Antunović (od 65. Duić), Vrcić.

Hajduk će u utorak saznati hoće li 7. ili 8. veljače na Poljudu igrati protiv Ajaxa, Porta, Intera, Eintrachta, Salzburga, Šahtara, Borussije Dortmund ili Juventusa. Igrat će se samo jedna utakmica. Izravno su u osmini finala Liverpool, Atletico Madrid, Barcelona, Sporting, Milan, Real, Manchester City i Paris Saint Germain .