Odbojka: Hrvatice s Italijom za četvrtfinale Eura

0
Foto: CEV

Pune samopouzdanja nakon pobjede nad Rusijom, hrvatske odbojkašice u srijedu će se u 17 sati u Rotterdamu boriti s Italijom za plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva.

Nakon neočekivanog poraza od Bjelorusije (0:3) i jedva iščupane pobjede protiv Bugarske (3:2), izabranice Angela Vercesija iznenadile su u Rotterdamu favoriziranu Rusiju s 3:0 (25:12, 26:24, 26:24) u posljednjem, 3. kolu C skupine Europskog prvenstva. Ruskinje su ranije osigurale prvo mjesto i izravan plasman u četvrtfinale. Hrvatska je i prije dvoboja s Rusijom osigurala prolaz u drugi krug, pobjedom Bjelorusije nad Bugarskom (3:2). Za plasman u četvrtfinale razigravat će s Italijom, koja je porazom od Nizozemske (0:3) ostala na drugom mjestu skupine A. Da je naša reprezentacija u pobjedi nad Rusijom izgubila samo tri poena manje, bila bi druga u skupini i išla na Poljsku pa Nizozemsku, ovako nas u slučaju pobjede nad Italijom opet čeka Rusija.

“Sretne smo zbog velike pobjede, nakon dugo vremena je pala Rusija. Italija je veliki protivnik, moramo ići korak po korak”, izjavila je za Radio Dalmaciju junakinja pobjede nad Rusijom, Kaštelanka Mira Topić. Poslušajte što je još rekla našem Marinu Mrduljašu!