Oprez – stiže ciklona Leona!

0

Nakon Kristijana pred vratima nam je nova ciklona Leona koja će Dalmaciji u srijedu, četvrtak, petak donijeti obilnu kišu, poplave, ali i južinu.

Rade Popadić iz Crometea, kaže nam da u cijeloj Dalmaciji neće pasti jednaka količina kiše. Očekuje se da će u idućih 72 sata na nekim mjestima pasti više od 150 litara kiše po metru četvornom. Tako velike količine oborina mogle bi donijeti probleme jer je već posljednja ciklona Kristijan donijela vrlo obilnu kišu, kaže nam Popadić.

Podsjetimo, u Splitu je u jednom danu oboren dnevni rekord za mjesec listopad. U 24 sata palo je više od 100 litara kiše po metru četvornom.

Obilne kiše očekuju se osobito u Dalmatinskoj zagori te dijelu obale, a donijet će bujice, porast vodostaja rijeka Krke, Žrnovnice, Cetine i Jadra, odnosno svih rijeka u Dalmaciji.

Dobra vijest je da nema daljnjeg zahlađenja, a jugo, na moru i olujno, povisit će temperature zraka. Očekuju se temperature u Dalmaciji do 20 stupnjeva Celzijevih. Poboljšanje vremena očekuje se za vikend uz više sunca, ali i stupanj dva niže temperature.