Hrvatske poduzetnice na 9. kongresu poduzetnica u Lignano Sabbiadorou

0
Foto: krug.com.hr

Više od 30 poduzetnica i poslovnih žena iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Dubrovačko-neretvanske županije, te još toliko njih iz Istre i Zagreba, sudjeluje na 9. kongresu poduzetnica jadransko-jonskog područja, koji se 19. i 20. listopada održava u Lignano Sabbiadorou (Udine-Italija).

Kongresi poduzetnica proizišli su iz rada Okruglog stola za žensko poduzetništvo pri Forumu jadransko-jonskih gospodarskih komora (AIC Forum). HGK Županijska komora Split osnivačica je Foruma te već 15 godina, od njegova osnutka, koordinatorica stola za žensko poduzetništvo.

Dobar odaziv hrvatskih poduzetnica rezultat je, između ostalog, angažmana i dugogodišnje uspješne suradnje priobalnih županijskih gospodarskih komora Splita, Šibenika, Dubrovnika i Pule, članica Foruma, s lokalnim poduzetnicama i lokalnim ograncima Hrvatske udruge poslovnih žena Krug.

Uz hrvatske, na skupu sudjeluju poduzetnice iz zemalja Jadransko-jonske regije, od Italije do Albanije, njih oko 130.

Tema 9. kongresa poduzetnica je “Klasteri i umrežavanje u ženskom poduzetništvu“, te su upravo klasteri i umrežavanje, uz viziju i hrabrost, bile ključne riječi prvog dana skupa.

Drugog dana kongresa održavaju se tematske radne grupe, posvećene održivom turizmu, poljoprivredno-prehrambenom sektoru te inovacijama i novim tehnologijama, koje uz vođenje stručnjaka iz navedenih područja pružaju i uvid u najbolje prakse s obje strane Jadrana.