Blokada prometa uoči utakmice Hajduk – Lokomotiva

0
Foto: Arhiva

U subotu, 24. listopada s početkom u 19.00 sati u Splitu, na gradskom stadionu Poljud, odigrat će se nogometna utakmica između HNK Hajduk i NK Lokomotiva.

Policija je izdala obavijest da će na dan utakmice policija vršiti blokadu prometa. Od 17.00 sati do završetka osiguranja uspostavit će se potpuna blokada prometa u ulici Poljudsko šetalište kod ugostiteljskog objekta Hemingway , osim za vozila policije, te u ulici Poljudsko šetalište kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, osim vozila s propusnicom.

Građane obavještavaju da će na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policija vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice.

Policija je podsjetila i da je zabranjeno je unošenje pirotehničkih sredstava na stadion i njihovo korištenje te da je posjetiteljima i drugim osobama koje se kreću prema stadionu zabranjeno je nošenje oružja ili predmeta za ozljeđivanje, alkoholnih pića i drugih pića koja se nalaze u staklenim i plastičnim bocama, odnosno tetrapak ambalaži. Isto tako nije dozvoljeno ni unošenje kišobrana, upaljača, plastičnih boca i drugih tvrdih predmeta, torba i ruksaka na stadion.

Ako nosite zastave, ne nosite ih na drvenim ili metalnim štapovima, jer unos takvih štapova neće biti dozvoljen. Na stadion se mogu unijeti jedino plastični, šuplji štapovi, dužine do 1 metra .

Policija molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda.