Dodig i Melo pokorili Pariz!

0
Foto: facebook.com/ivandodigofficial

Nakon što su u lipnju osvojili Roland Garros, Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo još jednom su slavili u Parizu. Na turniru iz ATP Masters 1000 serije, sva četiri dvoboja dobili su u Match tie-breaku.

Nakon što su kao drugi nositelji u prvom kolu bili slobodni, majstori produženog tie-breaka, koji se na ATP Touru igra do 10 poena kod 1:1 u setovima, otvorili su turnir sa 6:4, 3:6, 10-6 protiv Austrijanca Alexandera Peye i Brazilca Bruna Soaresa (Dodig i Franko Škugor s 3-1 su dobili brazilski par MeloSoares 19. rujna u Florianopolisu i donijeli ključni bod za ostanak Hrvatske u Svjetskoj skupini Davis kupa). Potom su se Dodig i Melo tri puta vraćali nakon gubitka prvog seta. Redom su padali Indijac Rohan Bopanna i Rumunj Florian Mergea (6:7, 6:4, 10-5), Česi Tomaš Berdych i Radek Štepanek (4:6, 6:3, 10-5), te kanadsko-američki tandem Vašek Pospišil-Jack Sock (2:6, 6:3, 10-5). Pospišil i Sock u četvrtfinalu su svladali najbolji par svijeta svih vremena, američke blizance Boba i Mikea Bryana. U odlučujućoj igri finala, poveli su 4:2, da bi Dodig i Melo dobili 8 od posljednjih 9 poena, od čega tri protiv servisa.

Dodigu je ovo četvrti trofej u igri parova, a sva četiri (ATP Masters 1000 u Šangaju 2013., te Acapulco, Roland Garros i ATP Masters 1000 Pariz ove godine) osvojio je u paru s Melom. Brazilac je, pak, svojih 18 trofeja osvojio s osam različitih partnera. Ove je godine trijumfirao još u Tokiju i Šangaju s Južnoafrikancem Ravenom Klaasenom, te Beču gdje je mu je partner bio Poljak Lukaš Kubot. Za ovaj će naslov Dodig i Melo podijeliti premiju od 194.500 eura, a nakon što je Melo zasjeo na vrh ATP ljestvice parova, i Dodig bi mogao preskočiti braću Bryan i godinu okončati na 2. mjestu. Dodigu i Melu slijedi još nastup na ATP World Tour finalu u Londonu.