Vaterpolo: Uvjerljivi Jug i Mornar

0

Uspješna su bila sva tri hrvatska predstavnika u europskim vaterpolo natjecanjima. Jug CO i Primorje EB kroče ka završnom turniru Lige prvaka, a Mornar BS ka polufinalu Eurokupa.

Jugaši su bili vrlo uvjerljivi u Istanbulu nadigravši Galatasaray sa 16:10 (3:0, 4:3, 4:4, 5:3). Ozbiljnim su pristupom već sredinom druge četvrtine riješili pitanje pobjednika, poveli 6:1, pa je ostatak susreta protekao u revijalnom tonu. Četiri je gola dao Perrone, tri Vrlić, po dva Lončar, Joković i Benić, a po jedan Garcia, Marković i Obradović uz 9 obrana Vićana.

Do druge je pobjede stiglo i Primorje, no čvrsti dvoboj s mađarskim Egerom u bazenu Kantrida bio je neizvjestan do kraja. Završilo je 8:7 (0:1, 3:3, 2:1, 3:2). Primorju je trebalo 9 minuta za prvi gol, gotovo 13 za prvo vodstvo (3:2), Eger je potom okrenuo na 3:4 i 4:5, da bi dvoboj u kojem nijedna momčad nije imala više od jednog pogotka prednosti prelomio Petar Muslim dvije minute prije kraja. bio je to treći gol najboljeg pojedinca susreta, Bošković je dao 2, a Burić, Krapić i Dedović po jedan. Vićan je upisao 5 obrana.

Mornar je napravio veliki posao u prvoj utakmici četvrtfinala Eurokupa. S 14:9 (4:3, 1:0, 3:2, 6:4) nadigrao je Oradeu stekavši veliku prednost pred uzvrat u Rumunjskoj 16. prosinca. Po tri gola dali su Buha i Burić, po dva Gluhaić, Goreta i Visković (potonja dvojica su se raspucali u posljednjoj četvrtini), a po jedan Ćalić i Dužević. Obrana na čelu s Mirom Kačićem, koji je zaustavio 11 protivničkih udaraca, odradila je veliki posao, dozvolivši Rumunjima tek tri pogotka u 11 situacija s igračem više (realizacija Mornara bila je 7/11 uz po jedan realizirani peterac). Tribine malog bazena u Poljudu bile su lijepo popunjene, a među gledateljima je bila i momčad Split Tommya koju u subotu na Gripama (20 sati) očekuje derbi s Futsal Dinamom. Mornarevci su najavili da će uzvratiti posjet…