Košarka: najava A-1 lige

0

Četiri dalmatinska kluba su u akciji ovog vikenda u okviru 8. kola A-1 Hrvatske lige.

U Kaštel Sućurcu fenjeraš Ribola Kaštela dočekuje lidera prvenstva Zagreb. Vrlo težak ispit za igrače Stipe Bralića, zagrebaši su apsolutni favoriti i sve osim njihove uvjerljive pobjede bilo bi iznenađenje. Kaštelani će očito u borbu za ostanak ali ako se ne pojačaju bit će im iznimno teško ostati u društvu najboljih.

Na Baldekin stiže Škrljevo Aramisa Naglića. Šibenik na svom parketu ne zna za poraz ove sezone iako je u zadnjem domaćem ispitu protiv Splita imao više sreće nego znanja. Jeronimo Šarin je dobro pripremio momčad i svjestan je važnosti utakmica koje igraju kući. Na drugoj strani Škrljevo je novi prvoligaš s tek jednom pobjedom u sezoni ali su puno utakmica nesretno gubili u završnicama. Momčad koja ima rutinere Davora Kusa i Jasmina Perkovića nije za podcijenjivanje.

Jolly je gost Kvarnera. Damira Milačića i njegove igrače čeka iznimno težak zadatak. Riječani su vrlo jaki, zadnju utakmicu na svom parketu protiv Zagreba su se osramotili i sve će učiniti da to isprave. Šibenčani nisu najbolje ušli u sezonu, očekivalo se više, tri pobjede su premalo s obzirom na uvjete za rad i financijsku situaciju u klubu.

Najveće iznenađenje lige Alkar u nedjelju dočekuje Zabok. Bit će to još jedna košarkaška fešta u Sinju ali svi koji misle da domaće čeka lagan posao varaju se. Zabok je praktički druga momčad Cedevite koju predvodi nekadašnji reprezentativac Paname Chris Warren ( igrao je za FMP, Cibonu, Avellino, Bilbao, Cedevitu…). Mladen Vušković ja sa svojim alkarima ubilježio već četiri pobjede, uoči sezone se govorilo samo da je ostati u ligi a sada se opet najavljuje lige za prvaka. To može biti iznenađenje samo za one koji ne poznaju sinjanje i Maligane.

Split je slobodan u ovom kolu.

Raspored 8. kola.

Subota:

17.00 Ribola Kaštela – Zagreb
18.00 GKK Šibenik – Škrljevo i Gorica – VROS Osijek
19.30 Kvarner – Jolly JBS

Nedjelja:

19.00 Alkar – Zabok