SP klase finn: Bugarin drugi junior!

0
Foto: http://2015.finngoldcup.org/

Trećeg dana Svjetskog prvenstva klase finn na Novom Zelandu, Milan Vujasinović je zadržao 6. mjesto, Ivan Kljaković Gašpić pao je na 12., a Nenad Bugarin napredovao na 18.

U četvrtom su plovu naši jedriličari podbacili – Bugarin je bio 24., Vujasinović 38., a Kljaković Gašpić nije stigao do cilja jer je od sudaca dobio dva penala. U petom su plovu dominirala dva juniora – Francuz Fabian Pic i naš Nenad Bugarin. Vujasinović bio 7., Kljaković Gašpić tek 24., pa je razlika između njih dvojice 17 bodova. Jučerašnji su dan zaključili bodovno izjednačeni, obojica su četvrti plov odbacili kao najslabiji, pa ostaje razlika u petom plovu.

Uvjerljivo vodi Britanac Giles Scott, na diobu drugog mjesta popeli su se Estonac Deniss Karpak i Finac Tapio Nirkko koji Vujasinoviću bježe 12, a Kljakoviću Gašpiću 29 bodova. U juniorskoj konkurenciji vodi Pic 28 bodova ispred Bugarina. Četvrti hrvatski predstavnik Josip Olujić u petom je plovu ostvario svoj najbolji rezultat, bio je 16., dok u ukupnom poretku zauzima 36. mjesto među 75 jedriličara.

Predviđeno je još pet jedrenja do subote, da bi u nedjelju deset najboljih imalo Plov za odličja, a ostatak flote još jedan plov.