Vaterpolo praznik u Zadru

0

Zadar je domaćin završnice Hrvatskoga vaterpolo kupa. Danas ćemo u bazenu na Višnjiku saznati pobjednice u ženskoj, te finaliste u muškoj konkurenciji.

Najbogatiji vaterpolo dan trodnevnog programa otvaraju u 14 sati Suzuki Bura i Mladost. Splićanke su do finala došle s 11:8 protiv Primorja EB, dok su Zagrepčanke imale lakši posao sa šibenskom Viktorijom – 17:6.

U 16 sati će se u polufinalu sastati dva bivša europska prvaka, danas na bitno drugačijem nivou, pa čak i kad je u pitanju rang natjecanja u Triglav ligi. Jug CO je ove sezone još bez poraza, dok je splitski Jadran vodeći drugoligaš.

Došli smo odigrati najbolje što možemo. Ovo bi trebao biti festival hrvatskoga vaterpola. Ne gajimo velike nade u iznenađenje, ali ako se posreći, zašto ne!, uz osmijeh nam je rekao trener Jadrana Mirsad Zajmović.

Favoriti smo. Spremali smo se cijeli tjedan, 90 posto za Jadran, a samo 10 posto za Primorje u eventualnom finalu. Taj smo način odabrali iz poštovanja prema samom natjecanju, ali i prema Jadranu koji je vrlo dobar protivnik s dobrom ‘kičmom’ momčadi. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

U 18 sati se sastaju Mornar BS i Primorje EB. Riječani su apsolutni favoriti, ne samo zbog 20:3 u posljednjem međusobnom susretu u Rijeci.

Trojica igrača su mi pod virozom, dvojica su ozlijeđeni. Bio sam optimist da u punom sastavu možemo odigrati jednu pravu vaterpolo utakmicu, no s obzirom na ove okolnosti, moramo promijeniti taktiku, smiriti igru i odigrati što bolje možemo u ovom sastavu, požalio nam se trener Mornara BS Zdeslav Vrdoljak.

Pobjednici polufinalnih okršaja sastat će se u finalu u nedjelju u 16.15. Prvi put na završnici Kupa ne sudjeluju vaterpolisti zagrebačke Mladosti, koji su na kvalifikacijskom turniru u Šibeniku ostali na 3. mjestu iza dva splitska kluba, Mornara BS i Jadrana.