Poznati svi sudionici osmine finala Lige prvaka

0

Završen je prvi krug najelitinijeg evropskog nogometnog natjecanja. Prolaz u osminu finala kao prvoplasirani u skupini izborili su Real Madrid, Wolfsburg, Atletico Madrid, Manchester City, Barcelona, Bayern, Chelsea i Zenit.

Kao drugoplasirani u brobi za prestižni naslov će: PSG, PSV, Benfica, Juventus, Roma, Arsenal, Dinamo Kijev i kao najveće iznenađenje belgijski Gent. U šesnaestinu finala Europa lige plasirali su se: Šahtar, Manchester United, Galatasaray, Sevilla, Bayer, Olympiakos, Porto i Valencia.

Evo osvrta na jučerašnje rezultate u skupinama E,F,G i H. Ivan Rakitić je asistirao Messiu, Barca je remizirala u Leverkusenu, pa je Romi bilo dosta 0:0 s BATE-om kojem je trebala pobjeda. Lewandowski je s dva gola u tri minute srušio Dinamo na Maksimiru, Bayern je ranije osigurao prvo mjesto, a za drugo je Arsenal s tri gola Girouda slavio kod Olympiakosa. Trebalo mu je dva razlike. Chelsea je nadigrao Porto, kojem je trebala pobjeda ili kiks Dinama Kijev. No Dinamo je svladao Maccabi, Vida je ostao na klupi. Gent je svladao Zenit, a Lyon se oprostio pobjedom u Valenciji

Rezultati,
skupina E: Bayer Leverkusen -Barcelona 1:1 i Roma – Bate Borisov 0:0
skupina F: Dinamo – Bayer 0:2 i Olympiakos -Arsenal 0:3
skupina G: Chelsea – Porto 2:0 i Dinamo Kijev – Makabi 1:0
skupina H: Gent – Zenit 2:1 i Valencia – Lyon 0:2