Mršavi remi na Poljudu

0

Hajduk i Split odigrali su bez golova pred 6988 gledatelja u derbiju 20. kola Hrvatske nogometne lige. Lokomotiva je u posljednjim trenucima došla do 3:2 protiv Istre.

Derbi Svetog Duje ponudio je malo uzbuđenja. Hajduk je napadao, no blokirani šut Balića u prvom, te promašaji Velasqueza, Sušića i Vlašića u drugom poluvremenu sve je što smo vidjeli u 90 minuta. Split je imao tri obećavajuće kontre (4 na 2 ili 5 na 3). Jednu je Mršić zaključio nepreciznim udarcem, dok su ostale dvije upropaštene nepreciznim proigravanjima. Najveća prilika za pobjedu Hajduku se ukazala u nadoknadi. Škaricama je pokušao Maloku, lopta je pala pred Caktaša koji sa 7 metara promašuje vrata Splita.

Zadovoljan sam bodom i načinom na koji smo do njega došli – taktićki vrlo mudro i zrelo. Dobro smo se postavljali u fazama kad nismo imali loptu. U prvom poluvremenu smo Hajduk ostavili potpuno bezopasnim, u drugom su oni preuzeli inicijativu, a mi smo imali nekoliko (polu)kontri gdje nam je falio zadnji pas, rekao je trener Splita Goran Sablić.

Nismo zadovoljni. Sveukupno smo bili bolja momčad i trebali smo pobijediti. S obzirom na brojne izostanke, odigrali smo kvalitetnu utakmicu, imali smo i šansi, ali nam je nedostajalo sreće. Na Maksimiru Soudani pogodi vanjskom od stative, ovdje Caktaš promaši iz izglednije situacije, izjavio je trener Hajduka Damir Burić.

Lokomotiva je svladala Istru s 3:2 (Fiolić 30′, 94′, Andrijašević 48’/ Nikolić 32′-11 m, 70′) i primakla se Splitu na 4 boda. Hajduk je ostao 5 dobova ispred Splita, ali ako nedjeljni dvoboji Osijek-Dinamo i Rijeka-Slaven Belupo završe pobjedama vodećeg dvojca, Hajduk će zaostati 6 bodova za Dinamom i Rijekom.