Ruski razarač ispalio raketu prema turskom brodu

0
Foto: Wikipedia

Ruski razarač Smetljivij bio je prisiljen ispaliti upozoravajuće hice u Egejskom moru kako bi izbjegao sudar s turskim brodom, priopćilo je rusko ministarstvo obrane na svojim internetskim strancima dodajući da je zbog tog incidenta pozvan na razgovor turski vojni ataše. 

“U 9.03 sati po moskovskom vremenu primijećeno je tursko plovilo na udaljenosti od tisuću metara kako se približava usidrenom ruskom patrolnom brodu s desne strane”, navodi se u priopćenju. Ruski brod, koji se nalazio na udaljenosti od 22 kilometra od grčkog otoka Lemnosa u sjevernom dijelu Egejskog mora, opetovano je pokušao uspostaviti radio vezu s turskim brodom i primijenio je specijalne vizualne signale i signalne rakete, no turski brod nije odgovarao.
Kada se tursko plovilo opasno približilo ruskom patrolnom brodu na oko 600 metara…  primijenjeno je vatreno oružje u svrhu sprječavanja sudara“, kaže se u priopćenju. Ministarstvo navodi da je odmah nakon toga tursko plovilo promijenilo kurs i ne uspostavljajući kontakt s ruskom posadom nastavilo plovidbu.