Kostov i Cupać idu u Rio

0
Foto: Hina

Kao što se i očekivalo hrvatskim jedriličarima Pavlu Kostovu i Petru Cupaću i službeno je potvrđen nastup na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru.

Hrvatska jedriličarska olimpijska misija u Riju iduće godine sada broji sedam sportaša. Za Kostova će to biti treći nastup na OI, a za Cupaća čak četvrti.
Potvrda plasmana na OI Kostovu i Cupaću je stigla nakon što su u Melbourneu završile kvalifikacije za Oceaniju, na kojima se jedrilo za jednu kontinentalnu kvotu. S obzirom da su nastupili samo Australci i Novozelanđani koji već imaju osigurane norme za Rio de Janeiro oslobodilo se jedno mjesto za prvu slijedeću naciju na SP 2015., a to je bila upravo Hrvatska, odnosno Pavle Kostov i Petar Cupać.
Kvalifikacije za Rio 2016. za nas završavaju početkom travnja na Trofeju princeze Sofije u Palma de Mallorci. Hrvatska olimpijska jedriličarska reprezentacija sad broji sedam sportaša, može nas biti maksimalno deset. U Riju će sigurno jedriti Šime Fantela, Igor Marenić, Tina Mihelić, Tonči Stipanović. U Finnu imamo osigurano mjesto, na proljeće će se odlučiti hoće li Hrvatsku predstavljati Ivan Kljaković Gašpić, Milan Vujasinović, Nenad Bugarin ili Josip Olujić. U Palmi će za olimpijske norme jedriti daskaši Luka Mratović i Mihovil Fantela (samo jedan se može kvalificirati), te Enia Ninčević i Marina Dujmović u ženskom skiffu 49er FX. (hina)