Grmoja: Milanović je povukao ručnu

0
Foto: Hina
U povodu pisma predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je spreman razgovarati o čelniku Mosta nezavisnih lista Boži Petrovu kao mandataru, glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja rekao je da Milanović do petka treba reći s kojim ljudima i s kojim strankama je spreman surađivati, jer to, kazao je, u pismu nije jasno, a tražit će i da se Glavni odbor SDP-a očituje o Milanovićevoj ponudi.

Do petka, kada počinjemo razgovore s Domoljubnom koalicijom, neka kaže koji ljudi i koje stranke su neprihvatljivi, odnosno s kime je spreman surađivati jer to nije jasno u pismu, rekao je Grmoja te najavio  da će Most tražiti da se o njegovoj ponudi očituje i Glavni odbor SDP-a koji je donio zaključke suprotne tome što Milanović danas piše.
“Mi pozdravljamo današnje pismo gospodina Milanovića u kojem je pristao na uvjet nestranačkog premijera. Isto tako, tražimo da se do petka, kada započinjemo pregovore s Domoljubnom koalicijom, jasno izjasne žele li sudjelovati u izvršnoj vlasti s Mostom i Domoljubnom koalicijom, da stvorimo tu trojnu vladu za koju se od početka zalažemo”, istaknuo je Grmoja i ponovio da Most drži kako je najbolje rješenje nestranački premijer.
 “Mislim da je danas premijer Milanović povukao ručnu i da je poslao jedno ohrabrujuće pismo. Nadamo se do petka da će se izjasniti i da ćemo stvoriti tu trojnu vladu i da će na izvršne funkcije ući predstavnici svih triju stranaka”, kazao je Grmoja.
(Hina)