Porin i iduće godine u Splitu

0

Porin će se i iduće godine održati u Splitu. Tako će on  drugu godinu zaredom biti domaćin dodjele te hrvatske glazbene nagrade koja će na neki način “probuditi” grad u turističkoj predsezoni i popratnim događanjima.

Konkurencija je bila oštra, između Opatije, Osijeka, Zagreba i Poreča upravni odbor je odabrao financijsku ponudu Splita i Splitsko -dalmatinske županije kao najbolju, a splitski dogradonačelnik Goran Kovačević istaknuo nam je kako je ova glazbena manifestacija važna za buduće brandiranje Splita kao glazbene destinacije:
Grad Split jest glazbena metropala, mi se u svojoj budućnosti želimo tako i brandirati i pozicionirati unutar Hrvatske. Sva glazbena elita će ponovo pohoditi naš grad , a popratno u cijelom tom tjednu ćemo , uz sam Porin , imati cijeli niz drugih glazbenih događaja,seminara,  okruglih stolova i tribina kao što priliči Splitu kao gradu kreativnih industrija.

Grad Split sponzorirat će glazbeni spektakl sa 200 tisuća kuna, zauzvrat će dobiti izravni prijenos na javnoj televiziji, promidžbu grada i niz dodatnih marketinških efekata. Umjesto u Spadium areni, Porin će se održati u velikoj dvorani na Gripama:
To će na jedan način u tom punom sjaju koji oni pripremaju, revitalizirati tu dvoranu kao jednu dvoranu,  koja je možda malo zaboravljena uz Spaladium arenu , ali je itekako atraktivna i može ugostiti jedna takva događanja.

I hotelijeri će sigurno zadovoljno trljati ruke, prošle godine ostvarili su 1300 noćenja zbog dolaska velikog broja glazbenika, televizijskih djelatnika i cijelog Porinovog tima potrebnog za produkciju organizacijski zahtjevnog događaja. Koristi će imati i ugostitelji,ali i svi ostali koji žive od turista, jer grad će biti atraktivan i za Splićane i za brojne goste.

U odabiru Splita prevagnula je i njegova dugogodišnja gazbena tradicija, a i najveći broj dobitnika nagrada dolazi upravo iz Splita, rekao nam je direktor marketinga Porina, Tonči Barišić:
Moram reć da su lani svi izvođači i ostali sudionici bili izuzetno zadovoljni sa Splitom ,iako je bilo deset bofora bure baš ta tri dana i bila je proglašena elementarna nepogoda, usprkos tome bilo je odlično. Ideja je da se svake godine napravi nešto bitno drugačije u odnosu na prošlu godinu , tako da će biti vizualnih, audio  i drugih  iznenađenja , veselimo se baš.

Prošle godine Porin je po prvi puta otvoren za posjetitelje, tako će biti i ove godine, a iako se cijena ulaznice još uvijek ne zna, vjerujemo da će biti pristupačna.