Most dogovara dalju strategiju

0
Foto: HINA/ Tomislav Pavlek /ik

Nakon što je HDZ-ova Domoljubna koalicija u subotu navečer odbila prijedlog Mosta nezavisnih lista i napustila pregovore, u središnjici Mosta u Smičiklasovoj u nedjelju nešto iza 11 sati počeo je sastanak Nacionalnog vijeća na kojem bi trebali razmotriti novonastalu situaciju te strategiju za nastavak pregovora sa SDP-om, koji bi trebali početi oko 15 sati.

Čelnik Mosta Božo Petrov nije htio odgovarati na pitanja novinara. Neke njegove stranačke kolege pak nisu krile zadovoljstvo mogućnošću da Petrov bude novi premijer, no hoće li se on toga zaista i prihvatiti, mostovci nisu htjeli reći.

Sve tri strane su se tijekom noći nakon sinoćnjeg sastanka oglasile i na Facebooku.

Od HDZ-ove instalacije do SDP-ovih lutki na koncu. Nema kako nas nisu nazvali i za šta nas nisu optužili. Politička priča Hrvatske se mijenja, i to nam je jedino bitno. Dan po dan. Sa svakim udarom sve smo jači. Vrijeme je za promjene, poručio je Most nezavisnih lista.

Počinjemo razgovor o formiranju Vlade u dobroj vjeri. Optimisti smo. Nema povratka na staro,”  objavio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić poručio je kako je Domoljubna koalicija odbijanjem Mostovog prijedloga sačuvala obraz i zaštitila nacionalne interse jer se nije raspravljalo o budućnosti Hrvatske već isključivo i samo o borbi za fotelje i spašavanju ‘briselskog Zoke.