Mandžukić dvostruki strijelac

0
Foto: EPA/ Serena Campanini

Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić s dva je gola najzaslužniji za pobjedu Juventusa s 3:2 na gostovanju kod Carpija u 17. kolu Serie A.

Na stadionu Alberto Braglia u Modeni, domaćin je poveo u 15. minuti. Iskusni Marco Borriello, koji je u proljeće 2012. nosio i dres Juventusa, prevario je na rubu kaznenog prostora braniča Juventusa i s desne strane pogodio za 1:0. No već do poluvremena Mandžukić, koji je odradio svih 90 minuta, okreće omjer na semaforu u korist Stare dame. U 18. minuti su gosti dva puta pucali, lopta se odbijala po kaznenom prostoru, da bi Mandžukić maestralnom piruetom od 360 stupnjeva uz dva dodira lopte izjednačio rezultat (na fotografiji). U 41. je Chiellini dao sjajnu loptu na lijevo krilo za Evru, koji je nabacio na 5 metara. Mandžukić je nadvisio svog čuvara i donio Juventusu prednost. U 50. minuti, Marchisio je s centra pronašao Pogbu koji je u srcu kaznenog prostora grudima primio loptu i poslao je pored slovenskog vratara Vida Beleca. Konačan omjer u nadoknadi je autogolom postavio Bonucci.

Ovom je pobjedom Juventus privremeno došao na 2. mjesto, bod ispred Fiorentine i Napolija, a tri iza Intera, koji svoje utakmice igraju poslijepodne (Fiorentina-Chievo, Atalanta-Napoli), odnosno večeras (Inter-Lazio). Carpi, koji je preko tjedna u Firenzi s 1:0 svladao Fiorentinu i ušao u četvrtfinale Kupa, ostaje pretposljednji 19., 4 boda iza Frosinonea, a 3 ispred Verone. Mandžukić sa 6 golova dijeli 9. mjesto ljestvice strijelaca Serie A. Nikola Kalinić (Fiorentina) i dalje je 3. s 9 pogodaka, ispred njega su Higuain (Napoli) s 14 i Eder (Sampdoria) s 10 pogodaka na kontu.